Βάλε λίγο Χρώμα στη Ζωή σου με Έξυπνες Τεχνοτροπίες Τοίχου!

Blog-epagelmatia, Blog-idioti

Το καλοκαίρι σιγά-σιγά φεύγει και σαν να σου φταίνε όλα; Νιώθεις ότι οι τέσσερις τοίχοι του σπιτιού σου θα πέσουν να σε πλακώσουν;

Μήπως χρειάζεσαι μία αλλαγή να υποδεχτείς το φθινόπωρο και τη νέα σεζόν με πιο πολύ όρεξη; Όπως μια αλλαγή στα μαλλιά φτιάχνει τη διάθεση αμέσως σε μια γυναίκα, έτσι και μια αλλαγή στο σπίτι μας μπορεί να μας ανανεώσει!

H Νανά από το Worky  ξεφύλλισε όλα τα περιοδικά διακόσμησης το καλοκαίρι όσο εσείς πλατσουρίζατε και σας προτείνει τις πιο έξυπνες τεχνοτροπίες τοίχου που θα βάλουν χρώμα στους τοίχους σας αλλά και στη ζωή σας!

Let’s be creative! Βούρτσες στα χέρια!

  • Σφουγγάρι


Η τεχνοτροπία με σφουγγάρι είναι μια από τις πιο ευρέως γνωστές αλλά και από τις πιο όμορφες! Αφού περαστεί η πρώτη στρώση χρώματος, ο ειδικός περνάει με ένα σφουγγάρι θαλάσσης άλλη απόχρωση με ταμποναριστές κινήσεις. Για πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις περισσότερες από 2 αποχρώσεις! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την τεχνοτροπία σε όλους τους τοίχους ενός δωματίου, μόνο σε έναν ή σε ένα σημείο του τοίχου πχ. στο πάνω μέρος.

  • Χαρτοταινία

Αφού έχεις βάψει τον τοίχο στο χρώμα που επιθυμείς, μπορείς να δημιουργήσεις εντυπωσιακά σχέδια με χαρτοταινία! Αφού κάνεις τα σχήματα με την χαρτοταινία εσύ ή ο ειδικός που έχεις επιλέξει περνάει ένα άλλο στρώμα χρώματος και αφαιρεί προσεκτικά τη χαρτοταινία. Voila! Ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα! Για καλύτερα αποτελέσματα προτίμησε τη μπλε χαρτοταινία που αφαιρείται εύκολα κι έχει υψηλά επίπεδα απορρόφησης. Μπορείς να επιλέξεις κύκλους, ρίγες, σκακιέρα ή οτιδήποτε άλλο σου αρέσει!

  • Σακούλα

Επέλεξε 2 χρώματα που σου αρέσουν, 2 διαφορετικά ή 2 διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος. Αφού ο ειδικός βάψει τον τοίχο με το ένα χρώμα, τοποθετεί στο ρολό μία πλαστική σακούλα και περνάει το δεύτερο χρώμα όσο ακόμα είναι νωπό το πρώτο. Ο τοίχος σου ξαφνικά θα έχει όμορφα ανάγλυφα σχέδια!

  • Stencil

Με την τεχνική του στένσιλ, μπορείς να διακοσμήσεις πολύ εύκολα τους τοίχους σου με ιδιαίτερα σχέδια και επαναλαμβανόμενα μοτίβα και να δημιουργήσεις έναν πίνακα ζωγραφικής πάνω στον τοίχο σου! Tα stencils είναι πλαστικές μεμβράνες με διαφορετικά σχέδια που μπορείς να ζωγραφίσεις ανάμεσα στα κενά τους και να έχεις εκπληκτικά αποτελέσματα! Μπορείς να βρεις αμέτρητα σχέδια στην αγορά!

  • Τζιν

Ήξερες ότι μπορείς να κάνεις τον τοίχο σου να φαίνεται σαν τζιν; Ο ειδικός ελαιοχρωματιστής αφού βάψει τον τοίχο σου με το βερνικόχρωμα περνάει με μία σκληρή βούρτσα το χρώμα με κινήσεις προς την κατεύθυνση που θες, οριζόντια ή κάθετα. Έτσι, δημιουργούνται ρίγες διαφορετικών αποχρώσεων που δίνουν ένα αποτέλεσμα που θυμίζει τζιν παντελόνι!

  • Ψεύτικο μπετό


Μία πολύ εντυπωσιακή τεχνοτροπία για την οποία πρέπει να επιλέξεις τον κατάλληλο ελαιοχρωματιστή! Η εφαρμογή της γίνεται με διάφορους τρόπους όπως στοκάρισμα, επιχρίσματα, με χρώμα και glaze κ.α. Ο στόχος είναι να επιτευχθεί ένα επιμελώς ατημέλητο αποτέλεσμα σε πολλές αποχρώσεις μπετού.

  • Εφέ λινού υφάσματος


Για να επιτευχθεί το εφέ λινού υφάσματος χρειάζονται 2 αποχρώσεις του ίδιου χρώματος με μεγάλη απόκλιση, μία σκληρή βούρτσα κι ένας πεπειραμένος ελαιοχρωματιστής! Πρώτα περνάει την ανοιχτή απόχρωση και στη συνέχεια την πιο σκούρα. Στη συνέχεια ο ελαιοχρωματιστής σχηματίζει με τη βούρτσα κάθετες και οριζόντιες γραμμές στον τοίχο. Ιδανική τεχνική για κάθε μοντέρνο σπίτι!

  • Εφέ με σπάγκους

Παρόμοια τεχνική με αυτή με τη χαρτοταινία αλλά κάνεις τα σχέδια που επιθυμείς με σπάγκο! Πρέπει να δημιουργηθούν πλέγματα από κορδόνια εφαπτόμενα στον τοίχο, που θα στερεωθούν πολύ σταθερά. Τα σημεία που καλύπτονται από τους σπάγκους θα παραμείνουν άβαφτα και θα κάνουν αντίθεση όταν θα αφαιρεθούν οι σπάγκοι!

  • Τεχνοτροπία δέρματος


Είναι μία απαιτητική διαδικασία γι’ αυτό να είσαι προσεκτικός στην επιλογή του ελαιοχρωματιστή! Υπάρχουν διαφορετικές τεχνικές για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα. Σκοπός είναι να γίνει το ανάγλυφο ζάρωμα που έχουν συνήθως τα δέρματα.

  • Απομίμηση ξύλου

Πιστεύουμε ότι πήρες την κατάλληλη έμπνευση και είσαι έτοιμος για την ανανέωση του σπιτιού σου! Το μόνο που σου λείπει είναι ο κατάλληλος ελαιοχρωματιστής!  Κανένα άγχος και γι αυτό! Στο Worky μπορείς να ανεβάσεις αγγελία να περιγράψεις την τεχνοτροπία που θέλεις και θα βρεις τον καλύτερο ελαιοχρωματιστή στην πιο οικονομική τιμή!

Καλύτερα να μην δοκιμάσεις τα παραπάνω μόνος σου και καταλήξεις κάπως έτσι →

Endless Poetry GIF

0
Save Filter
×
Σύνδεση
0