Πώς να Διακοσμήσεις το Τέλειο Παιδικό Δωμάτιο!

Blog-epagelmatia, Blog-idioti

Το παιδικό δωμάτιο δεν είναι απλά ένας χώρος που το παιδί σας κοιμάται. Είναι το ησυχαστήριο του, ο προσωπικός του χώρος, ένα μικρό “βασίλειο” όπου το παιδί χαλαρώνει, δημιουργεί, παίζει, διαβάζει και εκφράζεται.

Πριν λοιπόν προχωρήσουμε στη διακόσμηση του παιδικού δωματίου θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όλες τις δραστηρίοτητες του παιδιού και τι πραγματικά το ευχαριστεί.

Τα Χρώματα

Οι χρωματικές αποχρώσεις που θα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να “ξεκουράζουν” το μάτι και να εκφράζουν χαρά, ξεγνοιασιά και ηρεμία. Η χρωματική ισορροπία σύμφωνα με την ψυχολογία τα χαλαρώνει και τα κάνει πιο συνεργάσιμα και αποδοτικά.

Τα ζεστά και απαλά χρώματα της φύσης είναι ιδανικά (πράσινο, γαλάζιο, κίτρινο, πορτοκαλί). Γενικά αποφύγετε τα έντονα χρώματα (κόκκινο, σκούρο μπλε, μαύρο) διότι δημιουργούν σύγχυση και έντονα συναισθήματα.

Ο συνδυασμός χρωμάτων δίνει μια πιο μοντέρνα και εύθυμη νότα στο χώρο.

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρίες, σχέδια και γραφικά (π.χ.: κινούμενα σχέδια, απομιμήσεις ξύλου, νερού ή πέτρας ή μινιμαλιστικά patterns) σε έναν από τους τοίχους του δωματίου και να το κάνετε με αυτό τον τρόπο πιο παιχνιδιάρικο.

Τα έπιπλα

Επιλέξτε έπιπλα με πολλαπλές χρήσεις και αποθηκευτικούς χώρους. Τα παιδιά τρελαίνονται για κρυψώνες. Το κρεβάτι θα πρέπει να μπει σε σημείο που να είναι προστατευμένο και ζεστό. Ιδιαίτερη πινελιά δίνουν τα κρεβάτια που μοιάζουν με άλλα αντικείμενα, όπως π.χ.: κρεβάτι – αεροπλανάκι, κρεβάτι – αστέρι κ.α.

Δημιουργήστε γωνιές

Όπως αναφέραμε και παραπάνω το παιδικό δωμάτιο δεν είναι μόνο ένας χώρος που το παιδί κοιμάται. Θα πρέπει να περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεται στην καθημερινότητα του.

Φτιάξτε λοιπόν μια γωνιά εκτός από το γραφείο του που θα μπορεί να ζωγραφίζει και να διαβάζει όπως π.χ.: ένα έπιπλο – mini βιβλιοθήκη, ένα πουφ και μαξιλάρες φωτισμένα από το ξεκούραστο φως ενός μοντέρνου φωτιστικού ή το φως του ήλιου που θα φωτίζει από το παράθυρο του δωματίου.

Playroom. Πρέπει οπωσδήποτε να φροντίσετε να υπάρχει μία γωνιά που το παιδί θα παίζει και θα εκτονώνεται. Εκεί θα υπάρχει ο αποθηκευτικός χώρος για τα παιχνίδια του. Μία εξαιρετική ιδέα είναι εκείνη της παιδικής αυτοσχέδιας σκηνής. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν και η φαντασία τους θα τα ταξιδέψει!

Αφήστε το παιδί να βοηθήσει στη διακόσμηση.

Μην ξεχνάτε πως είναι ο δικός του προσωπικός χώρος. Αφήστε το παιδί να πει την άποψη του και να συνεισφέρει στην ανακαίνιση του δωματίου.

Κορνιζάρετε ζωγραφιές του, διακοσμήστε τον χώρο με χειροτεχνίες που θα φτιάξετε μαζί. Αν παίζει κάποιο μουσικό όργανο ή ασχολείται με μία αθλητική δραστηριότητα σιγουρευτείτε ότι θα τα συμπεριλάβετε στον χώρο.

Οι αγαπημένοι του ήρωες θα πρέπει να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διακόσμηση του χώρου του.

Στο Worky.gr μπορείτε να βρείτε επαγγελματίες για την ανακαίνιση και τη διακόσμηση του παιδικού δωματίου πιο εύκολα και γρήγορα από ποτέ. Ρίξτε μια ματιά, φτιάξτε την αγγελία σας και βρείτε τον επαγγελματία που χρειάζεστε!

 

0
Save Filter
×
Σύνδεση
0