Κάντε το διάβασμα του παιδιού σας απόλαυση με έξυπνα tips!

post

Τα σχολεία άνοιξαν ξανά πριν λίγες μέρες και η αλήθεια είναι ότι πολλά παιδιά δεν πετάνε και από τη χαρά τους! Τα κεφάλια πάλι μέσα και το διάβασμα ξεκινά ξανά!

Μήπως και το δικό σας παιδί αρχίζει να τρέχει μόλις ακούει τη λέξη διάβασμα; Προσπαθείτε να το στρώσετε και δεν μπορείτε; Είχατε σκεφτεί ότι μερικά έξυπνα κόλπα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σου μπορούν να μετατρέψουν το διάβασμα σε παιχνιδάκι;

Εμείς στο Worky σας σκεφτήκαμε και σας δείχνουμε έξυπνα tips για να έχετε κι εσείς και το παιδί σας μια όμορφη σχολική χρονιά!

Για να δούμε λοιπόν!

1.Πίνακας Οργάνωσης

Η ακαταστασία σίγουρα δεν βοηθάει στη συγκέντρωση κανενός και πόσο μάλλον ενός μικρού παιδιού! Τοποθετήστε λοιπόν έναν πίνακα οργάνωσης, με ραφάκια το προτιμότερο, πάνω από το γραφείο του παιδιού σας και βάλτε εκεί ότι δεν χρειάζεται να είναι πάνω στο γραφείο. Εκεί μπορείτε να τοποθετήσετε το πρόγραμμα των μαθημάτων και των φροντιστηρίων. Προσοχή όμως! Αν έχει πάνω ζωγραφιές και παιχνίδια θα αποπροσανατολίσει το παιδί και δεν θα το βοηθήσει να συγκεντρωθεί!

2.Κατάλληλη καρέκλα και γραφείο

Φροντίστε ώστε το γραφείο να είναι το κατάλληλο για το παιδί σας και να έχει το ιδανικό ύψος. Πάνω στο γραφείο θα πρέπει να υπάρχουν μόνο τα απαραίτητα αντικείμενα για τη μελέτη του κάθε μαθήματος. Επίσης πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στην καρέκλα! Να είναι ανατομική και στο σωστό ύψος! Προσέξτε πολύ ώστε να μην καμπουριάζει στην καρέκλα.

3.Λάμπα

Ο σωστός φωτισμός είναι πολύ σημαντικός και για το διάβασμα αλλά και για τα μάτια του παιδιού σας! Επιλέξτε λοιπόν μία λάμπα με δυνατό φωτισμό και φροντίστε να μην υπάρχει άλλος φωτισμός από υπολογιστές, laptop ή κινητά που μπορεί να τραβήξει την προσοχή του.

4.Διαχωρισμός Γραφείων

Αν έχετε 2 παιδιά ή περισσότερα και μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο, είναι καλύτερα να έχει το καθένα το δικό του χώρο μελέτης. Μπορείτε να χωρίσετε τα γραφεία με κουρτινες, τοιχάκια ή ντουλάπια ώστε να μην έχουν μεταξύ τους οπτική επαφή και αρχίζουν το παιχνίδι ή τη συζήτηση. Αν δεν έχετε χώρο για πολλά γραφεία, μπορείτε να χωρίσετε ένα μεγάλο τραπέζι!

5.Περιορισμένη γραφική ύλη


Μάλλον σας φάνηκε καλή ιδέα να πάρετε στα παιδιά σας 100 διαφορετικά στυλό και μολύβια με διαφορετικά χρώματα! Σας έχουμε κακά νέα γιατί τα παιδιά σας μπορεί να αρχίσουν να μαλώνουν ή να έχουν περισσότερη όρεξη να ζωγραφίσουν παρά να διαβάσουν! Οπότε περιορίστε τη γραφική ύλη του παιδιού σας μόνο στα απαραίτητα! Και φυσικά να τα έχετε τακτοποιημένα.

6.Οργάνωση Βιβλιοθήκης

Όσο πιο οργανωμένη είναι η βιβλιοθήκη τόσο πιο πολύ όρεξη θα έχει το μικρό σας πειραχτήρι να διαβάσει. Φροντίστε να είναι όλα τα βιβλία του οργανωμένα και τοποθετήστε όλες τις σημειώσεις του σε ντοσιέ με ετικέτες και να βρίσκει αυτό που θέλει όποτε θέλει και να μην σας κάνει συνέχεια ερωτήσεις.

7.Ρολόι

Η ύπαρξη ενός ρολογιού σε σημείο που το παιδί μπορεί να έχει οπτική επαφή είναι απαραίτητο ώστε να έχει αντίληψη του χρόνου.

0
Save Filter
×
Σύνδεση
0