10 Σημαντικές Ενέργειες για Εύκολη και Οικονομική Μετακόμιση!

Blog-epagelmatia, Blog-idioti

Ήρθε η ώρα να μετακομίσετε; Θέλετε να πάτε σε ένα σπίτι που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας αλλά σας προβληματίζει η όλη διαδικασία; Δείτε τώρα τι πρέπει να προσέξετε για να κάνετε τη μετακόμιση σας ευκολότερη και πιο οικονομική χωρίς να χάσετε πολύ χρόνο! 

Φτιάξτε μια λίστα!

Φτιάξτε μια λίστα με όλα τα πράγματα που θα μεταφέρετε για να είστε σίγουροι ότι δεν θα χαθεί η θα ξεχαστεί κάτι κατά τη μεταφορά. Επίσης, φτιάξτε μια λίστα με όλες τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε, γιατί είναι πολλές και μέσα στον πανικό της συγκεκριμένης ημέρας κάτι μπορεί να σας διαφύγει.

Βγάλτε το ψυγείο από την πρίζα μια μέρα πριν

Φροντίστε να βγάλετε το ψυγείο από την πρίζα μία μέρα πριν το μετακινήσετε. Ο λόγος για αυτό είναι πως εάν δεν “κάτσουν” τα υγρά του όπως πρέπει τότε μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα κατά τη μεταφορά και στη συνέχεια να χρειαστεί επισκευή.

Φωνάξτε έναν ειδικό να σας αποσυνδέσει την κουζίνα

Η διαδικασία αποσύνδεσης της κουζίνας ενός σπιτιού, πέρα από περίπλοκη, είναι και ελαφρώς επικίνδυνη διαδικασία. Για αυτό θα ήταν καλύτερο να καλούσατε έναν ηλεκτρολόγο ο οποίος θα σας γλιτώσει από χρόνο και ζημιές.  Μπείτε στο Worky, ανεβάστε την αγγελία σας και διαλέξτε τον ηλεκτρολόγο που θέλετε, μεταξύ αυτών που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη δουλειά.


Αμπαλάρετε σωστά τις ηλεκτρικές συσκευές!

Οι ηλεκτρικές συσκευές ως γνωστόν κοστίζουν και είναι ευαίσθητες. Για να μην υπάρξουν ατυχήματα  που θα σας κοστίσουν αρκετά χρήματα θα πρέπει να τις αμπαλάρετε προσεκτικά και με αρκετό υλικό. Το καλύτερο υλικό για την προστασία τους είναι η φυσαλίδα. Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με τα έπιπλα. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!

Αποσυναρμολογήστε τα έπιπλα

Πολύ σημαντική ενέργεια που θα σας εξοικονομήσει χρόνο και θα σας προσφέρει ευκολία είναι η αποσυναρμολόγηση των επίπλων. Τα περισσότερα έπιπλα είναι μεγάλα σε όγκο και είναι δύσκολο τόσο να κουβαληθούν όσο και να περάσουν μέσα από πόρτες και ασανσέρ. Η αποσυναρμολόγηση δίνει τη δυνατότητα όλα να γίνουν εύκολα και γρήγορα. Όσον αφορά τη διαδικασία επανασυναρμολόγησης στο καινούριο σας σπίτι, εκεί ένας ειδικός μπορεί να σας λύσει τα χέρια! Στο Worky θα βρείτε αυτόν που χρειάζεστε!

Βρείτε την κατάλληλη μεταφορική εταιρεία

Πολύ σημαντική είναι η επιλογή του σωστού μεταφορικού μέσου. Ο χώρος θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλος για να υπάρχει κενό μεταξύ των επίπλων ωστέ να μην χτυπηθούν κατά τη μεταφορά. Αν δεν μπορείτε να βρείτε μεταφορικό από κάποιον φίλο ή συγγενή υπάρχουν οι κατάλληλες μεταφορικές εταιρείες που θα μεταφέρουν τα έπιπλα σωστά και με ασφάλεια. Στο Worky υπάρχουν άπειρες επιλογές για να διαλέξετε την εταιρεία που σας ταιριάζει καλύτερα.

Δώστε προσοχή στον εξοπλισμό

Κατά τη διάρκεια της μετακόμισης θα σας χρειαστούν διάφορα πράγματα τα οποία θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη. Ένα ζευγάρι καινούρια γάντια για εργασίες, μεγάλη ποσότητα ειδικού υλικού για να τυλίξετε τα αντικείμενα, ψαλίδι και μονωτική ταινία είναι μόνο μερικά από τα απαραίτητα εργαλεία σε μια μετακόμιση. Φροντίστε να τα έχετε συγκεντρώσει όλα από πριν για να μην ψάχνετε τελευταία στιγμή.

Βάλτε σημάδια και ετικέτες στις κούτες

Το να σημαδέψετε τις κούτες σας ανάλογα με το περιεχόμενο τους θα σας γλιτώσει από αρκετό πολύτιμο χρόνο και κούραση! Μην ξεχάσετε να μαρκάρετε ειδικά τις κούτες που περιέχουν εύθραυστα αντικείμενα ή έχουν ειδικές ανάγκες μεταφοράς και μεταχείρισης.

Πετάξτε ή χαρίστε ό,τι δεν χρειάζεστε

Κατά τη διάρκεια της μετακόμισης έχετε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεσκαρτάρετε ό,τι δεν χρειάζεται και έχει μείνει μέσα στο σπίτι σας. Γιατί να δεσμεύετε χώρο για κάτι που δεν σας είναι πλέον χρήσιμο;

Ενημερώστε τους γείτονές σας

Και επειδή η ευγένεια είναι πολύ σημαντική στη ζωή μας γενικότερα καλό θα ήταν να ενημερώσετε τους γείτονες σας για τον χρόνο της μετακόμισής σας. Ο θόρυβος και η αναστάτωση που θα προκαλέσετε είναι αναπόφευκτοι και οι γείτονες σας θα χρειαστεί να κάνουν υπομονή. Σκεφτείτε τους.  

0
Save Filter
×
Σύνδεση
0